מוך דחוק בהפסק טהרה

שכחתי לעשות את המוך דחוק ועשיתי רק בדיקה כשנזכרתי בשעה שש אתמול מה הדין? הבדיקה יצאה נקיה. תודה.

תשובה:

בדיקת הפסק טהרה חייבת להיות לפני שקיעת החמה. הבדיקה בשעה 6:00 אינה מועילה לכלום. הכנסת המוך הדחוק נאמרו בו שלושה חילוקים: אם זהו היום הראשון לראיית הדם הוא מחוייב מעיקר הדין, אם ראתה דם באותו יום אבל אינו הראשון נחלקו בכך הדעות, ואם כלל לא ראתה דם באותו היום – אינו אלא חומרא בעלמא. ומכל מקום בדיעבד בכל מקרה הכנסת המוך הדחוק אינה מעכבת וניתן להמשיך בהליך הטהרה בלעדיה. אם לא בדקת כלל לפני השקיעה יש לעשות זאת היום.

מקורות:

ראה שו"ע יו"ד סי' קצו ובחוות דעת שם. ומש"כ בזה שם בס' שיעורי שבט הלוי.