מכירת דיסק משומש לאחר שהעתיק את תוכנו למחשב

קניתי דיסק שירים/סרטים העתקתי את תוכנו למחשב שלי בבית כדי לשמוע/לראות מתוך המחשב. כעת אין לי שימוש עוד בדיסק. האם מותר לי למכור לאחר בתור דיסק משומש? האם מותר לתת לאחר ?
בתודה מראש על התשובות

תשובה:

מותר למכור את הדיסק לאדם אחר שיקנה אותו רק לפי הצעתך ולא היה הולך לקנות אותו בחנות, והנך יכול להקל להשתמש בשירים ובסרטים שבמחשב שימוש אישי.

למכור אותו לאדם שהיה קונה בחנות ולהשתמש בעותק שבמחשב, ודאי לא ראוי ויש בכך גם חשש איסור.

מקורות:

לעניין העתקת דיסקים של שירים וסרטים לשימוש אישי עיין כאן.

לכאורה אף כאשר מוכרים את המקורי, אם ההעתקה הייתה עבור שימוש אישי, הרי זה כהעתקה לצורך אישי ולא לצורך מסחרי, אבל אם בכך מונעים מאדם שלא לקנות, ודאי שזה לא ראוי ליהנות חינם בשעה שהמו"ל מבקש להרוויח מהשקעתו. כמו כן, יש חשש יורד לאומנות, כאשר מונע את הרווחים ממי שהשקיע בעוד שהוא לא השקיע כלום, שהרי קיבל תמורה מלאה לכספו.