חפצים של השוכר שנשארו בבית המושכר

גרתי בשכירות והייתי צריך לנסוע לחו"ל ארזתי את החפצים והשארתי אותם בבית ובקשתי מהבנים שישכרו הובלה ויעבירו את הדברים למחסן
כמה דברי זכוכית ועוד דברים שבירים דיברתי עם הדייר החדש שאני משאיר אותם בבית בארון למעלה במטבח מקום שלא יפריע לו עד שאחזור והוא הסכים
הבנים העבירו את הדברים הארוזים למחסן והבית נשאר מלוכלך והפוך
הבעל בית שכר פועלים שינקו אותו לפני שהדייר החדש יכנס
והוא לא ידע מההסכם שלי עם הדייר החדש לגבי הכלים שהשארתי במטבח
הפועלים לקחו הכל והניחו למטה בחצר במקום הפקר
וחלקם נגנב חלק נשבר והתפזר וכעת השכנים מתלוננים שזה מפריע להם

הבעל בית טוען שאני צריך לנקות את החצר
מה הדין
והאם היה מותר לו לזרוק את הדברים מהבית ולהפקירם

תשובה:

שלום רב.

לגבי השאלה האם עליך לנקות את החצר, בודאי שלא. לא אתה הנחת את החפצים במקום זה, ומדוע שתתחייב לנקות?

לגבי השאלה האם היה מותר לו לזרוק את החפצים מהבית. אני מבין שהוא קיבל הוראה מבעל הבית לזרוק הכל. ולמיטב הבנתו כל מה שנשאר בבית ניתן לזרוק. אשר להוראתו של בעל הבית. מסתבר שגם כאן לא נפל כל פגם. אתה ככל הנראה הודעת לו שפינת את הכל מהבית, וסמכת על הסיכום שיש לך עם הדייר הנכנס. אולם בעל הבית הבין כי פנית את כל החפצים שאתה צריך, כלומר, מה שנשאר אינך צריך ולכן הוא נתן הוראה לפנות הכל מהדירה.