צילם במכונת צילום ויצא בטעות עם הרבה דיו

צילמתי דפים במכונת צילום מוסדית, לצערי בגלל הנחה לא זהירה של הספר על המכונה -בחלק מהדף אכן הופיע הטקסט, בחלק אחר-יצא הרבה דיו, צילום רגיל במכונת צילום עולה 20 או 30 אגורות לדף, אולם בעל המוסד טוען שעלי לשלם שקל לדף, היות שדיו עולה הרבה כסף, גם אם אינני צריך את הדיו ואף הייתי מעדיף שלא יצא דיו-מסתכלים על התוצאה והתוצאה היא שיצא דיו, האם בעל המוסד צודק?

תשובה:

שלום רב.

המוסד אינו נותן שירותי צילום, אלא מרשה לצלם אם משלמים את העלות. במקרה זה ברור שהעלות גבוהה פי כמה וכמה מדף רגיל ודרישת המוסד מוצדקת. אינני יודע אם הדיו אכן עלה שקל במדויק, אבל זה נשמע סביר.