לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מסר מכנסיים לניקוי יבש והם אבדו

לקחתי מכנסים משומשים כבר שנה לניקוי יבש. הם אבדו אותו. המכנסים עלו לי 300 ש"ח. האם הם חייבים לשלם לי המחיר ששילמתי, או המחיר כדי לקנות חדש או המחיר הנמוך ששוה מכנסים משומשים?

תשובה:

שלום רב,

הם חייבים לשלם כמה ששווה לך מכנסיים אלו. עליך לחשוב כמה היית משלם כדי לפדות את המכנסיים אם היו מעקלים אותם בלשכת הוצאה לפועל.

מקורות:

עיין עלון המשפט גליון 1 עמוד ד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. הסתכלתי בעלון המשפט שהבאת במקורות, ושמה לא הוזכר הדרך לעשות את החישוב שהזכרת(כמה היה משלם לפדות מהוצאה לפועל)?, אלא שתי דרכים אחרים (א' כמה הבעלים מוכנים להשקיע עבור חפץ כזה חדש וסכום זה יפחתו, וב' לחלק דמי החפץ לפי אורך שנות חייו). מה המקור להדרך שאתה אמרת ?

  2. הדרך הראשונה אמורה להביא לתוצאה שווה לדרך שכתבתי. הדרך השנייה היא יותר קלה לחישוב, אבל לא נכונה לגמרי, כיון שההנאה מהשימוש בתקופה הראשונה שהמוצר עדיין חדש היא יותר מאשר בתקופה המאוחרת.