משמעות הכרזת השמות בעלייה לתורה

שלום רב,

האם מותר לעלות לקרא בתורה כאשר למי שקרו קרו בשמו בשינוי, (ואף אחד לא קורא לו כך)?

ברכה והצלחה.

תשובה:

שלום רב.

אין משמעות לאופן הגיית השם בעלייה לתורה ולהכרזת השמות בכלל. הסיבה לכך שקוראים בשמו של אדם לעלות לתורה היא משום שאין זה מן הראוי לאדם לחטוף מצוות ללא שנקרא לכך, אבל אם היתה כוונת הגבאי אליו רשאי הוא לעלות. מנהג הספרדים שכלל לא קוראים בשמו של אדם, אלא מסמנים לו קודם לכן, ולאחר מכן אומרים יעמוד השלישי, הרביעי, וכן הלאה.