האם ניתן לאכול בחו"ל לחם ממאפיות של גויים?

שלום כבוד הרב,
אני בעזרת השם נוסעת לפריז. הבית מלון מציע ארוחת בוקר לפי מה שאני רואה בתמונה של ארוחת הבוקר שלהם הם מציעים לחמים מאפים כמו קוראסון וריבות סגורות.
האם מותר לאכול בחו"ל לחם ממאפיות של גויים?

תשובה:

שלום רב.

בספרי הפוסקים מבואר, שבשעת הדחק מותר לאכול לחם שנאפה על ידי גוי, כאשר הדבר נעשה במאפייה ציבורית ולא אצל אדם פרטי. אולם, בזמנינו הלחמים מורכבים מחומרים רבים שעלולים להיות בהם בעיות כשרות, לכן, הייתי מציע ליצור קשר עם יהודי דתי במקום שידע להדריך אותך בנוגע לכשרות הלחם, וכיצד ניתן להשיג לחם שנאפה על ידי יהודי. בפריז יש קהילות יהודיות מבוססות רבות. בנוגע לריבה, גם כן, לא ניתן לאכול ללא הכשר מוסמך. באירופה יש במשרדי הקהילות ספרי הדרכה מהם ניתן ללמוד אלו מאכלים ניתן לצרוך אף שאין עליהם חותמת כשרות.

נסיעה טובה.