תיקון בעיות רטיבות בתקרה והרעדה באמצעות מאוורר

תקרת הסלון שלי תמיד במצב רטוב. אפילו אחרי שיפוץ זה מיד נהיה עם כתמים, ואם הזמן נהיה קילופים כמו קורנפלקס לבן. המצב מתדרדר עם הזמן, ואין לי עם מי לדבר.
פעם אפילו נפל חלק של התקרה. ב"ה לא נגרם נזק חוץ מכמה כוסות וצלחות שבורים. הנפילה קרה בשבת באמצע סעודת שלישית. קראתי לטייח לתקן את הנזק ושלמתי.
קורה שיש גם טיפטופים אצלי בסלון. כשיש למשל סתימה או ששוטפים את הבית מעלי.
הדירה מושכרת לקבוצה של בנות הגרות שם כמו בפנימיה.
כל תקופה אני יוצרת קשר עם בעל הדירה ומבקש ממנו לטפל בבעיה.
חוץ מפעם אחד אחרי הרבה נידנודים מצידי קרא לאינסטלטור שחיזק הברגה של צינור שטפטף.

השאלה שלי . האם בעל הדירה למעלה, שחדר אמבטיה וכניסה לבית ממוקם מעל הסלון שלי, חייב לתקן בעית הרטיבות? גם ברצוני לדעת אם הוא צריך לסייד אחר כך התקרה אצלי, כדי שזה תהיה במצב סביר? אם כן,תוך כמה זמן זה נקרא סביר שהוא חייב לבצע את התיקון / סיוד.

ברצוני גם לשאול בקשר למאוורר תקרה, האם זה נכון לפי ההלכה שאסור לי להפעילו, כשבעל הדירה למעלה טוען שזה מרעיד הרצפות וגורם לזימזום? (אינו יכול להשכיר את הדירה ומפסיד בגללי. דרך אגב הדירה מושכרת בקביעות והבנות הגרות שם מרעישות בוואליום שמרעיד את כל השכונה)
המאוור מותקן בצורה תיקני ועבר בדיקה ואושר על ידי חשמלאי.
מאד אשמח לקבל תשובות לשאלותיי כדי שנוכל לעשות הישר והטוב

תשובה:

שלום רב,

הדייר העליון חייב לתקן את בעיות הרטיבות. אבל לא ניתן לחייב בבית דין לסייד את התקרה.

לגבי המאוורר, בדרך כלל מותר להפעיל מאוורר ולא ניתן לעכב. אבל לא ניתן לענות באופן החלטי מבלי לבדוק בשטח.

מקורות:

לגבי נזילה עיין כאן.

לעניין נזק בגרימת רעידה עיין שו"ע חו"מ סי' קנה סעיף טו.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. תוך כמה זמן צריך בעל הבית מהדירה למעלה לבצע את התיקון. כל עיקוב גורם להרעת מצב התקרה אצלי ומיקר את התיקון שלו שפסקתם שעלי לשלם

  2. חייב לתקן מיד. כלומר עליו לנסות להשיג מיד איש מקצוע ללא שום דחיות.
    אם מקור הנזילה הוא מצינור המספק מים לדירה, יש אפשרות לסגור לשכן את הברז הראשי של המים, ולאסור עליו לפתוח בחזרה את הברז עד לגמר התיקון. במקרה זה, אם השכן יפתח בחזרה את הברז, הרי הוא יהיה חייב על הנזקים, כיון שהוא עשה את הנזק בידיים בכך שהוא פתח את הצינור.

  3. האם בדיני שמיים הוא כן מחייב לסדר סיוד?
    תוך כמה זמן הוא חייב להביא בעל מקצוע לטפל בעניין, כל העיקובים גורם להראת מצב התקרה אצלי בבית!

  4. במקרה שהתרו בפניו שנגרם נזק, והוא לא תיקן מיד, הרי הוא חייב בדיני שמים על הנזק. ויש דעות בפוסקים הסוברים שהוא חייב גם בדיני אדם, אלא שבפועל אין בית דין יכול לחייב מספק.