הפצת עיתון חילוני – מסייע לדבר עבירה

אני מפיץ עיתון ידיעות אחרונות יום יום זו עבודה נוספת,יש לנו עבודה קבועה אני ואשתי.
ואם אפסיק הפצת העיתון מחכים בתור מפיצים חדשים.
האם אני חייב לעזוב את ההפצה כדי שלא אחשב מסייע לדבר עבירה?

תשובה:

כיון שעל ידי עזיבת העבודה יגרם לך הפסד כספי אין חיוב לעזוב את העבודה. [כמובן, שאם בלאו הכי יש לך פרנסה מסודרת המספקת את צרכיך וכבוד שמים חשוב בעיניך ואינך מעוניין להיות חלק מהפצת חומר אסור זה, תבוא עליך ברכת הטוב, ותראה ברכה בכל עמלך]. שאלה זו כבר נידונה מספר פעמים אצלנו באתר, ראה בהרחבה כאן וכאן.

הצטרף לדיון

4 תגובות

  1. לכבוד הרב שליט"א

    רציתי רק לשאול (אי"צ לפרסם באתר אלא אם אפשר להשיב לי אישית) האם תשובה זו עולה בקנה אחד עם דברי השו"ע בסי' ש"ז סט"ז ובמ"ב שם ס"ק ס"א שכתבו דברים חמורים על כל המתעסק בהחטאת הרבים באופן זה. אגב באחד משיעורי הגר"י זילברשטיין דן בשאלה דומה ובמקרה ההוא היה מדובר בפרנסת אותו אדם והשיב בשם הגרי"ש אלישיב שאין עצה ואין תבונה אלא לעזוב את העבודה הזו.
    גילוי נאות: לא עברתי על המקורות בקישורים שהבאתם, ואני רק שואל אם התשובה אמורה גם בהתחשב בדברי השו"ע הנ"ל.
    יישר כח
    אליהו

  2. תשובתנו אמורה לגבי מחלק העיתונים לבד, שגם בלעדיו העיתון יצא לאור ויחולק באותה מידה. אלו העוסקים בהדפסת העיתון ובכתיבתו, אכן מחטיאים את הרבים ועוון פלילי הוא.

  3. בס"ד

    כבוד הרב שליט"א

    במחכ"ת על שאלותיי.

    כתב שם המ"ב להדיא שהסוחרים בעניינים אלו וממציאין אותם לקונים לקרות בהם גם הם בכלל זה. האם מדובר רק כאשר בלעדי סוחרים אלו לא יהיה הספר נפוץ? מהיכי תיתי?
    אודה לתשובתכם
    אליהו