אישה בזמן נידתה, אאם יכולה ללחוץ יד לאבא ולהכנס לבית הכנסת

האם אישה בזמן נידתה, יכולה ללחוץ יד, לחבק או לנשק את אבא או סבא? הבנתי בעבר שכן אבל לא הבנתי איך איתם כן ועם הבעל (אם יש) אסור בתכלית האיסור. הרי היא טמאה לכל דבר כהבנתי עד כה.

דבר שני, הבנתי שאין בעיה שתהיה נידה בבית הכנסת ורק יש לה לא להסתכל בספר התורה כשמגביהים אותו. רציתי לשאול האם כאשר השכינה נמצאת כה חזק בבית הכנסת, שייך שאישה בנידה תשהה במקום ואף תתפלל עם הציבור (כמובן לא במעורב אבל באותו המקום בו נמצאת השכינה) ?

תודה רבה מראש.

תשובה:

שלום רב.

א. האיסור שיש לאשה נידה ללחוץ יד לבעלה וכו' בשעת נדתה אינו מחמת שהיא טמאה ועלולה לטמא אותו, אלא משום שנאסר עליהם לקיים יחסי אישות יחד, ואם ינהגו בניהוגי חיבה למיניהם הם עלולים להכשל. ענין זה שייך רק לגבי הבעל ולא לגבי כל אדם אחר.

ב. בנוגע לשאלתך השניה מי אנחנו שנוכל לקבוע בענינים רמים אלו, אם נפסק שקיים כזה חילוק סימן שקדושת בית הכנסת אינה מספקת כדי לאסור על האש להכנס לשם, ואינה כקדושת מקדש וקדשיו. אשה נדה היא גם יהודיה קדושה וטהורה. על עצם השאלה אם מותר לנידה להכנס לבית הכנסת, ראה כאן.

מקורות:

הצטרף לדיון

תגובה 1