קבלת משכורת כשיש אישור מחלה

שלום לכבוד הרב!
אשתי עובדת כמורה במשרד החינוך, לפני כ-3 שבועות יצאה לחופשת לידה מוקדמת וזאת בעקבות מספר בדיקות שנשלחה ע"י הרופא לעשות ומתוך רצון להגיע ללידה מתוך כוח ולא חולשה ועייפות. הרופא לא אמר שהיא צריכה לצאת לחופשה זו אך כך ראינו לנכון בעקבות הבדיקות, פנינו לרופא בבקשה לאישור מחלה על שבועות ואילו והרופא נתן אישור לכך. שאלתי האם זה נכון ומותר לקבל משכורת על 3 שבועות אילו הגם שאשתי לא עבדה בפועל אך קיבלה לכך אישור מחלה. לסיכום האם יש חשש גזל או שהדבר נכון על פי ההלכה?
תודה רבה

תשובה:

לכתחילה לא הייתי ממליץ לנהוג כן, ללא הסכמת המנהל. אבל בדיעבד, אין בכך איסור גזל, כיון שבסופו של דבר האישור שהרופא נתן אינו שקרי ומופרך, אלא על גבולות הסבירות, שהרי אשתך הייתה צריכה להחסיר כמה ימים לצורך בדיקות, כמו כן, מקובל לצאת לחופשה מעט לפני מועד הלידה.