שלום רציתי להבין את הדעות שסוברות שלא מועיל הכשר לתנורים בפסח האם זה משום שכיוון שצריך ליבון חמור וזה לא יתכן בתנור ומי שסובר שמועיל סובר שחמץ זה בגדר התרא בלע שמועיל ליבון קל.
תשובה:
שלום רב.
אכן, הבעיה בהכשרת תנור, היא שמעיקר הדין הוא מחוייב בליבון חמור – עד שיאדים ויעלה ניצוצות, דבר שכמעט לא אפשרי. הסיבה שמקילים בכך בשעת הדחק, היא משום שהאפייה אינה נעשית על דופן התנור ממש אלא בחללו, ולכך הקלו להמתין 24 שעות ללא שימוש, לנקותו באופן יסודי בחומרים פוגמים, ולהפעילו שעה ארוכה על החום המירבי.
מקורות:
ס' הכשרות פרק ו סעיף יח.