ספר תורה שנמצא בו פסול בחסרות ויתרות

האם מנהג האשכנזים למעשה שלא להוציא ספר תורה חדש בחסרות ויתרות? וה מנהג הספרדים? תודה

תשובה:

שלום רב.

תשובה:

מנהג האשכנזים שאין מוציאים ספר תורה אחר משום חסרות ויתרות, אולם מנהג הספרדים רובם ככולם להחמיר בענין זה, כפי שיבואר במקורות.

מקורות:

מנהג האשכנזים כולם שאין מוציאים ספר תורה אחר משום חסרות ויתרות כמבואר ברמ"א סי' קמג סעי' ג ובכל נושאי כליו שם. בין הספרדים מצינו בזה מנהגים חלוקים: הבית יוסף שם כותב שיש להוציא ספר תורה אחר, וכן כתבו בדעתו הגרעק"א והפרי מגדים שם והובא במשנה ברורה שם. וראה ס' כנסת הגדולה שם כתב שכן הוא המנהג בקהילות ספרד., וכ"כ בס' רוח חיים למהר"ח פלאג'י שם ס"ק ו, ובכף החיים ס"ק לב. אולם, בשו"ת בית יהודה עייאש סי' סז כתב שהמנהג בזה כדעת הרמ"א.