שיער הילד שהסתבך בשבת בצעצוע

שלום וברכה!

האם יש בפעולת חליצת השיער של הילד מהצעצוע שנתפס והסתבך בו משום איסור מתיר מדרבנן?

בתודה,

תשובה:

שלום רב.

איסור מתיר נאמר רק לגבי קשר שנעשה בחוט עצמו, ולא כאשר חוט מסובך בצעצוע וכיוצא בזה. כמו כן, במשנה ברורה סי' שיז מביא את חידושו הגדול של החיי אדם, שקשר כפול שאסור להתירו בשבת, אם נעשה בטעות [וכגון שמנסה לעשות קשר עניבה בשרוכי נעליו ונעשה קשר] מותר להתירו, כיון שלא היתה כוונתו לכך.