הורים שלא שילמו שכר לימוד, אם התלמידה עצמה חייבת לשלם

למדתי לפני מספר שנים בסמינר, בזמנו ההורים שלי חתמו על התחיבות לתשלום סדיר מידי חודש, עכשיו כשבאתי להוציא תעודה התברר שההורים שלי שלמו רק על שנת לימודים אחת ולא על שלוש, הנהלת הסמינר לא הודיעה לי על הפסקת התשלום,יכול להיות שלהורים כן אבל לי לא.
השאלה שלי האם אני חייבת לשלם להם את השכר לימוד כעת(מדובר בסכום גדול מאד) או שבגלל שהם לא הודיעו לי (שכן אם הם היו מודיעים הייתי מפסיקה את הלימודים) אני לא מחויבת בתשלום.
אשמח לקבל תשובה במהירות,
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב,

את לא חייבת לשלם על הלימודים. החוב מוטל על ההורים בלבד.

מקורות:

כאשר אדם עובד על דעת לקבל תשלום מאדם מסוים, אינו זכאי לגבות תשלום מאדם אחר שנהנה מעבודתו, גם אם הוא לא קיבל את המגיע לו ממי שהבטיח לו מראש. עיין בש"ך חו"מ סי' קטו סק"י ועיין עוד בספר ערך ש"י סי' קפה שאם המחותנים לא שילמו דמי שדכנות, אין השדכן יכול לתבוע את החתן והכלה, אף שהם הנהנים העיקריים, כיון שהוא עבד על דעת להשתלם מההורים.