קביעת מזוזה בבית ספר

האם בכניסה לשער בית ספר שיש שם גדר עם 2 מזוזות ומשקוף מברזל יש חובה לשים מזוזה? ומה הדין אם יש בתוך הבית ספר בית כנסת פעיל בשבתות באחת הכיתות?

תשובה:

בית ספר חייב במזוזה ללא ברכה, דין זה נכון גם כאשר מתפללים באחת הכיתות, וממילא גם אותה כניסה מחוייבת בכך.

מקורות:

בשו"ע סי' רפו סעי' יא כתב שחנויות פטורות ממזוזה כיון שאין נמצאים שם בלילה. אולם, בקובץ בית לוי ח"ב תשנ"ג הובא בשם הגר"ש וואזנר שדן זה אינו אמור אלא באופן שלא נותרים חפצים בחנויות, אבל במציאות כיום שהתלמידים משאירים חפצים בבית הספר, יש לקבטע בו מזוזות בלי ברכה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שבוע טוב
    ראיתי במרשתת בשם הרב נבנצל שבעת ספר כיוון שאוכלים שם בקביעות חייב במזוזה עם ברכה. מה דעת הרבנים ? בברכה, ויקטור בוחניק רחובות.