ייעוץ בענייני זוגיות

שלום כבוד הרב חיה עם אדם שעניו לצערי הרב עצומות לגמרי (דווקא בן לייחוס תוספות יום טוב זיע"א), ואת שלי פקח השם לרווחה , סובלת מאוד בחיים לצידו כשהוא חי בשקר ואני את האמת. לא מכבד . יש לנו ארבעה ילדים וקשה לנו מאוד. סך הכל שומר תורה ומצוות כמצוות אנשים מלומדה , לא מכיר בהשקפה הנכונה ויש המון קונפליקטים בעיקר מול הילדים (3 תפילות ביום אורח חיים עם אמונה וכ').בגלל המקווה כל פעמים מטייחים. בעיות שלום בית האם להפסיק ללכת למקווה? הילדים נפגעים.

תשובה:

שלום

אני מבין שאת מאד מוצפת ועל סף איבוד האימון בבעלך באופן מוחלט
נראה שיש ביניכם חוסר הערכה עמוק, ותקשורת של טיוח.
את מודאגת מהעובדה שהוא זה המהווה אבא לילדים שלך, ולא רואה בו כתובת להישען עליו ולסמוך על מנהיגותו ואורח חייו, מה שגורם לך לסבל רב כשאת נתונה כבסורג לרוחך ושאיפותייך שלא מוצאים ביטוי ונדרשים להיכלא.
אני מאמין שאת חשה חוסר ביטחון וחוסר שלווה ויציבות של רוגע פנימי בחייך,
 ואת מרגישה שהגיע הזמן לזקוף את הגב ולשים קץ לסבל שלך.
את כנראה מניחה שהצעד של אי הליכה למקווה יעורר אותו מן התרדמה ויכריז על זקיפת גבך,
מה שעלול להתברר אחר מעשה כטריגר לכעסים ויותר חוסר מחוייבות, ובעיקר להתנהלות "לעומתית" מצידך, תחת התנהלות עניינית שדורשת תיקון המצב. מה שיוביל אתכם להעמקה של משחקי מאבק הכח, מה שבהכרח לא יביא לשום תיקון.
כדי לגרום לתנועה של שינוי ולהצבת עמדתך,מומלץ שתביעי את עמדתך ברמה, תאמרי זאת באופן ענייני, בלי האשמות וכלליות יתר, תאמרי אך ורק את מה שאת באמת רוצה שיהיה ממקום של הרצון האמיתי שלך, ואפילו של הבעת הצורך שלך, ובעיקר תגידי רק את מה שנראה לך שהיית מבקשת גם אילו היית מקבלת כל שתבקשי, ואת זה תביעי בביטחון מלא מתוך שאת כאילו בטוחה שזה אכן יהיה.
עצות אלו הם על קצה המזלג מתוך תחושות שעלו לי לגביטם מתוך מה שכתבת בסערת ליבך
אני סבור שכדאי ונחוץ שתפנו ליעוץ זוגי מקצועי.
ניתן להתקשר ואשתדל לעמוד לעזר.
בברכה
הרב אלעזר וולך
יועץ נישואין