סינון תוכן באתר אינטרנט

שלוב כבוד הרב
האם באתר אינטרנט שלי שפונה לכל העולם (באנגלית, ורוב הגולשים גויים) יש לי מחויבות לפקח על התוכן, הכוונה היא שזה סוג אתר שכל אחד יכול להעלות תוכן עבור כלל המשתמשים (זה יכול להיות מאמרים, הרצאות שמע, סרטים וכו') האם יש לי מחויבות שלא יהיה שם תוכן לא צנוע / חומר של נצרות / ע"ז וכדו'. ?
תודה רבה.

תשובה:

שלום רב.

אפשר להקל שלא לפקח על אופן השימוש באתר.

מקורות:

ראה בהרחבה רבה כאן.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. באתר רואים תמונת בית המדרש שבו מתקיימים הלימודים . האם תמונה זו צולמה בביהמ"ד על דעת בעלי המקום . והאם רב המקום התיר לצלם לאינטרנט הטמא בביהמ"ד. והאם מותר בכלל להשתמש באינטרנט לצורך פירסום מקום תורה . והאם אין זה "מצוה הבאה בעבירה.".

  2. באתר אכן רואים תמונת בית מדרש עם מאות אברכים השוקדים על תלמודם. בעלי המקום הוא כבוד הרב פליישמן המצולם בראש האתר, הוא גם בעל האתר, שהוקם לצורך הפצת תורה.
    לשאלתך, האם מותר להשתמש באינטרנט לצורך ירסום והאם אין זה מצווה הבאה בעבירה. כידוע, הרבנים התירו להשתמש באינטרנט בצורה מבוקרת, כפי שאני מניח שאתה עושה… אז מדוע לחשוד באחרים שאינם עושים כן? וכי מותר לחשוד חלילה בכשרים??