מסחר בעופות כשרים שלא נמלחו כדין

האם ניתן לסחור בבשר ועופות שנשחטו כדין אך לא הומלחו והוכשרו, או שיש בכך איסור לפני עיוור לא תתן מכשול?

תשובה:

שלום רב.

אין בכך כל איסור, אולם, חייב להיות ברור לקונים שהבשר לא הוכשר לאכילה וצריך להכשירו בבית. לא מזמן סיפר לי יהודי שגר תקופה בעיר מרוחקת בארצות הברית, ששנה שלימה קנה בשר באיטליז הכשר ורק בסיומה של אותה שנה התברר לו שהבשר לא הוכשר קודם מכירתו…