סימון תפילין לצורך זיהוי

בוקר הטוב
לכבוד הרב . ברצוני לשאול האם מותר לחרוט מתחת לתיתורה הכוונה לעשות סימן כדי שאם זה יגנב נוכל ע"י הזיהוי למצוא את התפילין אני מקווה שכבודו מבין את השאלה שלי ואם אין פה עניין של חציצה או נשאל אם אין פה זילותא של התפילין כאשר אני עושה סימן חריטה מתחת לתפילין של יד או של הראש

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין אין בכך בעיה, אולי עדיף לסמן בדיו שאינו מורגש ביד [לורד וכדומה], לענין חריטה יש שהחמירו שזה מחסר בריבוע. כמו כן, בספרי הפוסקים הביאו בשם הרמ"ע מפאנו, שאין להוסיף על התפילין שום כתב שאינו מכלל התפילין, ולכן עדיף לסמן בציור כל שהוא ולא בכתיבת השם ממש.