אופן עשיית ריבוע התפילין

שלום הרב.
מה הכוונה ריבוע רגל ורבוע יד ומה עדיף?

תשובה:

שלום רב.

יש שתי שיטות ביצירת ריבוע הבתים: שיטה אחת היא כעין אופניים, כאשר אדם מדווש ומפעיל על ידי כך גלגל שמשייף את הבית עד ריבועו. זה כשר ומהודר. החסרון הקטן בזה, שגם כאשר האדם מפסיק את פעולתו עדיין הגלגל ממשיך להסתובב ולעבוד מעצמו. לכן יש מהדרים לעשות זאת ביד.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. שלום רב.
    האם ראוי להחמיר ריבוע יד? ועוד לא הבנתי מה הפירוש חיסרון יש בזה האם עבודה ברגל זה לא בגברא. אם אפשר לקבל פירוט נרחב אשמח. תודה וסליחה

  2. כוונתי, שהואיל והגלגל ממשיך להסתובב לאחר שהאדם הפסיק לדווש , יש שרצו לומר שחסר כח גברא, וממילא לא נעשה הדבר "לשמה". מדובר בחומרא רחוקה שאין צורך להקפיד בה.