בישולי עכו"ם בקפה

1)בוקר טוב במדינת סין האם מותר לי לקנות קפה שאני הולך למקום ואני רואה שיש מכונה
שיש בה פולים והם טוחנים על המקום את הפולים האם זה בסדר או שלא כמובן כוס פלסטיק ורק להוסיף מים בלי חלב

2)יש לי משרד שמוכר דברים, באים הרבה גוים, האם מותר לי להציע להם בתור גימיק של שיווק קפה בחינם
כשאני יודע שהקפה לא כשר

תשובה:

שלום רב.

א. פולי הקפה עצמם אין בהם בעיה כשרותית. השאלה שלך היא לענין איסור בישולי גוי, ולענין זה כתבו הפוסקים שאין לאסור בבישול קפה, כיון שפולי הקפה בטלים במים ואין להם חשיבות בפני עצמם.

ב. אינני יודע איזה איסור יש בקפה המוגש, ואם כוונתך שהחלב הוא חלב עכו"ם, ודאי אין איסור להגישו לגוי.

מקורות:

א. ראה ערוך השולחן יו"ד סי' קיג סעי' כב על פי הפרי חדש, ושו"ת באר עשק סי' קה, וראה שו"ת יחוה דעת ח"ד סי' מד שהתיר מטעם זה לשתות קפה במהלך טיסה בחברה נכרית. עצם הרתחת המים על ידי גוי אינה אסורה, לפי שאינה נחשבת בישול חשוב. כמו כן, אם אתה מערב אחר כך חלב [כשר] או סוכר בעצמך, יש שהתירו בכל מקרה כיון שהבישול נגמר על ידך [ראה שו"ת תשובות והנהגות ח"א סי' תלו].