גזל שינה בין בני הבית

בס"ד
שלום כבוד הרב
חבר ביקש להעיר אותו ( באמצעות הטלפון)בשעה מוקדמת על מנת שניסע להתפלל במקום מרוחק.
אם כתוצאה מהצילצול אחד מבני הבית מתעורר יש בכך גזל שינה?

תשובה:

שלום רב.

באופן רגיל אכן אסור להעיר אדם משנתו שלא ברצונו. אבל נראה לי שבדרך אנשים שחיים יחד בבית אחד מבינים ומכירים בזה שיש צרכים שונים ומגוונים לכל אחד מבני הבית ומוחלים זה לזה. ודאי לא יעלה על הדעת שאדם לא יוכל לכוין שעון מעורר לשעה בה הוא צריך לקום משום שאחיו יכול ורוצה לישון מעט יותר. על דעת כן הם גרים יחד בבית אחד. אלא שכפי שציינת כל אחד מבני הבית צריך לעשות מה שביכולתו לרווחת אחיו ובני משפחתו ולהמעיט ברעש ככל שניתן.