דואר שליחים של בית משפט – מסייע לדבר עבירה

למשרדי עו״ד בעירי זקוקים לשליחים למישרדי ממשלה עיריה בתי המשפט השונים בעיר להוצאה לפועל . לכתובות פרטיות . להעביר מעטפות הן לאנשים פרטיים והן למשרדי הממשלה בעיר.
תוכן המעטפות איינו ידוע, אבל מן הסתם יש בו חומר על תיקים שנמצאים בטיפול. צוי הוצאה לפועל, הזמנות לדיונים בערכאות וכו
האם יש בעיה בעבודה כזו?

תשובה:

אין שום בעיה בעבודה כזו, גם אם בחלק מהמעטפות מצוי חומר שאינו ראוי על פי הלכה, כמו צווי בית משפט שאינם כפופים לדעת תורה, אתם לא אמורים לדעת זאת ולחשוש לכך. כמו כן, לגבי איסור "מסייע לדבר עבירה הקלו רבים מהפוסקים באופן שהדבר נוגע לפרנסתו של אדם, ושולח המכתבים בלאו הכי היה מוצא בנקל דרך אחרת להעביר את מכתביו. ובפרט, כאשר האיסור אינו נעשה בשעת הסיוע, כמו במקרה שלכם שהאיסור הוא בעת שבאים לביתו של אדם ומממשים את החלטת בית המשפט להפקיע את נכסיו.

מקורות:

ראה כאן.