הפסק טהרה לכלה

שלום לכבוד הרב.
שמעתי שיש אפשרות להקל בעניין הפסק טהרה, לעשות הפסק טהרה יום אחרי הראייה (שזה מתאפשר, כגון ליל חופה וכו') וישר אח"כ לספור שבעת נקיים. מה דעת הרב?
תודה רבה!

תשובה:

שלום רב.

אשה שלא טבלה לאחר המחזור הקודם, יכולה לפסוק בטהרה לאחר ראיית הדם האחרונה מיד, ואינה צריכה להמתין חמישה או ארבעה ימים.

מקורות:

הסיבה לכך שאשה אינה יכולה להפסיק בטהרה מיד וצריכה להמתין ארבעה או חמישה ימים, היא משום שבשלושת הימים שלאחר קיום יחסים האשה עלולה לפלוט מאותו מקום שכבת זרע של הבעל, ואותה ש"ז סותרת את ההפסק טהרה ביחס לאותו יום בו נפלטה. לכן קבעו חז"ל, כדי שלא יבואו לידי מכשול, שאין היתר לאשה להפסיק בטהרה אלא אם כן כבר היתה אסורה לבעלה לפחות שלושה ימים שלמים [מכאן הגיעו לארבעה וחמישה ימים כדי שלא יבואו לטעות ולהקל בפחות משלושה ימים שלמים ממש].

נמצא, שאשה שלא טבלה לאחר המחזור הקודם, וכגון כלה שלא טבלה קודם נישואיה ועתה היא באה להטהר לקראת החתונה, אין היא חייבת להמתין מספר ימים לאחר תחילת המחזור, שהרי בלאו הכי היא היתה טמאה בטומאת נדה כבר קודם לכן [כמובן כדי להפסיק בטהרה היא צריכה חהמתין עד שיפסיק הדימום]. וכן כתב הט"ז יו"ד סי' קצו ס"ק ז. משום מנהג בעלמא יש שהחמירו שגם כלה ממתינה חמישה ימים, כמובן בתנאי שלא ימנע ממנה על ידי לטבול לפני החתונה [ראה ש"ך שם ס"ק כ].