צביעת הבית חודשיים לאחר תום חוזה השכירות

בחוזה השכירות חתמתי על סעיף שאומר כי אני מחוייב לצבוע את הדירה בתום החוזה.
ראשית עליי לציין כי ביום החזרת הדירה לבעל הדירה, נאמר לי כי הדיירים החדשים שקנו ממנו את הדירה מעוניינים לשפץ את כל הבית וכי אין צורך לצבוע את הדירה.
לאחר כחודש וחצי מתקשר בעל הדירה ומבקש לבוא ולצבוע בטענה שזה רשום בחוזה וכי הדיירים החדשים ויתרו על השיפוץ. השאלות שלי הן:
1) האם אני מחוייב לאחר תקופת זמן זו לצבוע את הדירה?
2) האם זכותי לצבוע את הדירה באיזה צבע שאני בוחר? לדוגמא אדום?
3) האם זכותי לצבוע כל קיר רק פעם אחת ולא לעבור עליו מספר פעמים?
תודה רבה!!

תשובה:

שלום רב,

1) הנך עדיים מחויב לצבוע את הדירה, גם לאחר חודשיים.

2) אתה חייב לצבוע באותו צבע שבו קיבלת את הדירה.

3) הנך חייב לצבוע כמקובל.

מקורות:

1) הבנתי מהשאלה שלא הייתה מחילה מפורשת על הצביעה מצד המשכיר, אלא שסברו שאין צורך ולכן המשכיר לא עמד על כך. הדין שאי תביעת חוב איננה מחילה, עיין שו"ע חו"מ סי' צח סעיף א. גם אם המשכיר מחל בפה מלא, אם אמר שהסיבה היא השיפוץ, מסתבר שיכול לחזור לאחר שלא היה שיפוץ, וכדין המבואר בשו"ע חו"מ סי' רז סעיף ג.

2-3) פרשנות של הסכם תלויה באומדן דעת הצדדים.