קבורת גוי רשע

בסד
שלום וברכה

עקב המקרה של מיתת נאצי גרמני באיטליה בשבוע שעבר אחראי על הרג מאות יהודים בשואה(אף מדינה לא הסכימה לקבור אותו בצורה פורמאלית), היה דיון בשבת על הנושא של איך מתייחסים לעניין על פי ההלכה.
האם מותר לשרוף ולהשליך לים למשל כמו שהאמריקאים אמרו שעשו לבין לאדן
מה עם נושא ה"צלם" גם בשונאי ישראל?

תודה רבה
בברכה

תשובה:

מעיקר הדין אין חיוב לקבור מת גוי, אולם קוברים אותם מפני דרכי שלום. כמובן, דין זה אינו נוהג ברשע כמו אלו שציינת… בארץ ישראל כתב הרמב"ן שיש חיוב לקבור גם גוי כדי שלא לטמא את הארץ במתים המוטלים כדומן על פני האדמה.

מקורות:

על קבורת גוי מפני דרכי שלום ראה שו"ע יו"ד סי' שסז סעי' א. דברי הרמב"ן הם בפירושו לתורה דברים כא כב.