הצנעת ליל הטבילה

שלום רב,
נגשה אלי אישה ושאלה האם מותר לאישה גרושה להיות עם ביתה במקוה בטבילה
לא לטבול רק ללוות , האם יש בזה איסור או מנהג.

תשובה:

שלום רב.

באופן כללי יש חיוב להצניע את הטבילה במקווה ככל שניתן, ומי שאינה נזהרת בזה והולכת לביתה באופן שניכר עליה שטבלה, דרשו עליה חז"ל את הכתוב "ארור שוכב עם כל בהמה", וזאת משום שמערכת היחסים שבין בעל לאשה היא אינטימית ואישית ביותר, ואין מקום לכניסת אדם זר למערכת זו. כמו כן, הבטחה מיוחדת יש לאשה הנשמרת להצניע את טבילתה שתזכה לבנים צדיקים וכשרים. כלל זה נוהג גם לגבי אמה ושאר קרובותיה.

אמנם, במקרה שהטובלת זקוקה לסיוע, מותר לה להעזר באמה או בכל אשה אחרת, והעיקר להגיע לטבילה באופן הכשר על פי כל כללי ההלכה.

כמו כן, מנהג קהילות רבות שהאם מלווה את בתה למקווה לפני החתונה, בזה ודאי אין בעיה, שכן כאן אין מה להסתיר, ובכל מקום ינהגו כפי מנהגו.

מקורות:

ראה רמ"א סו"ס קצח ואגרת התעוררות לרמב"ן.