לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

אכילה בנימוס

בס"ד

שלום כבוד הרב,

אני נוהגת להגיע אחר הצהריים מהעבודה ולטעום ולאכול כל מיני דברים. בעיניי זה נראה סוג של זלילה. קראתי בעבר בסוגי המצוות והיה מצויין שם שאכילה רבה אסורה לגבי הגברים. לגבי הנשים זה לא חל? אנחנו יכולות לזלול ולזלול וזה תקין? או שיש כאן לאו גם לגבי הנשים.

בכבוד רב.

תשובה:

אין כל הבדל בין איש ואשה במוסר האכילה. אני לא יודע למה את קוראת זלילה. אבל אם אכן זוהי זלילה, גם לנשים אסור.

בשולחן ערוך (או"ח סי' קע) ישנם כמה פרטי דינים על צורת האכילה, ועל חשיבות האכילה בנימוס, את יכולה לקרוא את דברי השו"ע הם אמורים הן לגברים והן לנשים.

בהצלחה