ביאור דברי אבימלך לשרה

שלום רב.
בפרשת השבוע "וירא" כ' מובא הסיפור שאברהם מספר לאבימלך ששרה היא אחותו.
ה' נגלה לאבימלך בחלום ומודיע לו ששרה היא אשתו של אברהם. אבימלך הולך ומודיע לאברהם שנודע לו הדבר ששרה אשתו וכו'..
לאחר שהתעמת עם אברהם כתוב (פסוק יד)" ויקח אבימלך ……………..ויתן לאברהם וישב לו את שרה אשתו". ואח"כ (פסוק ט"ז) "ושרה אמר הנה נתתי אלף כסף לאחיך ..וכו'"

למה לאברהם הודיע אבימלך שהוא יודע ששרה אשתו אבל לשרה הוא אומר נתתי לאחיך
משמע הוא לא מגלה לה שנודע לו שהיא אשת אברהם?

תודה וכל טוב

תשובה:

שלום רב.

בשפתי חכמים שם מבאר, שכך היתה כוונתו, שאף על פי שאינו חייב לפייסה במתנות, שהרי אנוס היה במה שלקחה מחמת דברי אברהם שהטעה אותו ואמר לו שהיא פנויה, אף על פי כן הוא מפצה אותה באופן נאה וראוי.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. כוונת השפתי חכמים שאבימלך אמר זאת בדוקא כדי לרמז לה שבעצם אינו מחוייב לפצותה, שכן לפי הנתונים שמסרה בידו היא פנויה ולא נשואה.