אות שנפסקה בתפילין

שלום כבוד הרב
בפרשיה בתפילין בתיבה ובקומך האות מ"ם נפרדה מאמצעה כלומר משמאל לו' ולנ' כמו שנכתבת משני אותיות וא"ו נון או כ"ף ונון כפי שהסופרים כותבים
האם הפרשיה פסולה או שאם נראית להדיא מ"ם אם אפשר לחברה ולא תהיה בעיית כסדר
זה קצת דחוף במחילה תודה וברכת התורה עליכם .

תשובה:

שלום רב.

קשה מאוד לענות על שאלתך בלי לראות את הפרשיה עצמה. באופן כללי אם נפרדו הו' והכ' זו מזו האות פסולה ולא ניתן להכשיר פרשיה זו. אולם, אם ההפרדה ביניהם היא דקה מאוד נחלקו בכך הדעות, ויש להראות לרב מומחה לעניני סת"ם שיקבע מה דין אותה אות.

מקורות:

ראה משנת סופרים למשנה ברורה אות מ'. על הפרדה שאינה ניכרת להדיא, ראה ביאור הלכה סי' לב סעי' כה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. שלום מורי ורבותי אין לי מילים לברך אותכם שזכות מורינו מנורה הטהורה שעזבה אותנו רבינו עובדיה יוסף זצוק"ל יתפלל בעדכם ובעד קהל ישראל ויחיש גאולתינו במהרה אמן.