לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

בעיה של ריבית בחברת השקעות שהקרן מובטח

חברת השקעות שאני נותן להם מאה אלף ש"ח והם נותנים 12 אחוז בשנה והכסף גם מבוטח. מה הדין לפי התורה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן  התשובה,

אם הקרן מבוטח יש בעיה של ריבית. ישנם פוסקים הסוברים שאין בעיה של ריבית כאשר האחריות על הקרן היא של חברה בע"מ ולא של אדם פרטי, אבל רוב הפוסקים חולקים על כך ולכן יש צורך שהחברה תהיה חתומה על היתר עיסקא.

אגב, במקרים אלו יש לבדוק היטב את אמינות החברה. הניסיון הוכיח שחברות שנתנו הבטחות כאלו הונו את הלקוחות בהונאות פונזי.

מקורות:

עיין שו"ע יו"ד סי' קעז סעיף א.

לעניין חברה בע"מ עיין שו"ת מנחת יצחק ח"ג סי' א ועיין שו"ת אגרות משה יו"ד ח"ב סי' סב-סג.