לימוד חזנות מכספי מעשרות

אני חזן שמתפרנס מחזנות בימים נוראים אבל בשאר ימות השנה רוב החזנות היא ללא שכר ברצוני ללמוד פיתוח קול ע"מ לשפר את קולי ולהבריאו לאחר שרופא המליץ לי על כך יש לציין שאני יכול עיין להיות חזן גם ללא פיתוח קול עיקר כוונתי היא לשפר את הקיים לכבוד הקב"ה ולכבוד הציבור ושיהי לי יותר קל האם ניתן ללמוד מכספי מעשרות?

תשובה:

שלום רב.

לא ניתן ללמוד מכספי מעשרות פיתוח קול. אני מבין שודאי כוונתך לשם שמים לפאר ולרומם. אבל חזנות אינה מצווה. כספי מעשרות נועדו לצדקה ולעניים, זה לא בהגדרה זו. יחד עם זה, אם הלימודים הם במסגרת פרנסתך, יתכן שאתה יכול לקזז את הכנסותיך עם ההוצאה של הלימודים, ועל הריווח הנותר לתת מעשר.

שבת שלום.