שכחה לבדוק ביום הראשון לז' נקיים

אשתי שכחה ביום הראשון לבדוק , מחמת הלחץ של יום שישי כשהגענו להתארח אצל ההורים. האם יש צדדים להקל או שבכל מצב זה מעכב והיא צריכה לספור עוד יום?

תשובה:

שלום רב.

למרות שעשתה הפסק טהרה עם מוך דחוק ובדקה בשאר הימים, לא ניתן להקל כשלא בדקה גם ביום הראשון. וצריכה לבדוק יום נוסף.

מקורות:

למרות שיש דעות בראשונים שבדיעבד די בבדיקת יום א' או ז'. מ"מ כתבו הפוסקים שאין להקל בזה. והסכימו להקל רק במקום שיש חשש למכשול כמו בבעלות תשובה שבעליהן עדיין לא חזרו בתשובה ויש חשש שמא יבאו לידי מכשול. ראה בספר משמרת הטהרה (עמוד קכד-קכו) שסיכם את הנושא.