טבילת הנפטר

שלום
אני רוצה לדעת מה המקור בהלכה היהודית לטבילת הנפטר לפני קבורתו.
אני מניח שיש לזה סימוכין מהתורה.
מה המקור בהלכה.
תודה מראש
א.ע

תשובה:

שלום רב.

בס' מעבר יבוק מאמר ב פרק כה כתב בשם הזוהר והמקובלים, שעל ידי רחיצת הגוף מכל טינוף וטבילתו המת מתנתק מחומריות העולם הזה ומתקדש ומיטהר ונעשה זך לקראת כניסתו לחיי העולם הבא. כמו כן, הוא יודע יותר את עניני נשמתו לאחר התקדשות זו יותר ממה שיודע קודם לכן. הנהגה זו היו נוהגים בימי קדם בעיקר עם אדם שהקפיד בחייו לטבול קודם ג' רגלים והימים הנוראים לעשות עמו חסד ולנהוג עם גופו כפי שנהג עמו הוא עצמו בחייו.