ספק כתם דם על נייר טואלט

שלום,
אני ביום השישי לשבעת הנקיים (לאחר דימום בעקבות שיכחה של נטילת גלולת סרזט), אני חוששת שראיתי כתם דם קטן על נייר טואלט לאחר הטלת שתן, מרוב בלבול זרקתי לאסלה, מה עלי לעשות?
תודה

תשובה:

שלום רב.

בענין כתם על ניר קינוח נחלקו הדעות: יש סוברים שהואיל והניר אינו מקבל טומאה אין בו טומאת כתמים, ויש שמחמירים בכך, כיון שהנייר מוחזק ביד המקבלת טומאה, ומשום שהכתם ניטל מהגוף שמקבל טומאה ונחשב הדבר כאילו נמצא בו הכתם. להלכה המנהג להחמיר שאם הכתם בגודל של גריס הוא מטמא. אולם, במקרה שלך, הואיל ואת מסופקת אם הכתןם היה בשיעור המטמא, וכמו כן יש שהקילו בכתם כעין זה לגמרי, יש להקל ולטבול.

מקורות:

ראה כאן.