יחוד עם אחות חורגת

אימי נישאה פעם שניה ויש לבעלה ילדים שאיתנו בבית חלק מהזמן בת אחת מעל בת מצוה אחת 10 אחת 8 ואחת 3 מה עלי להקפיד מצד הדין בנוגע לנגיעה (סוג נגיעה) ייחוד שירה (ובנוגע לזה שחכמים אמרו שכל בת מעל 12 נחשבת כנידה) ובכל שאר ההלכות הנוגעות לזה איך עלי לנהוג מצד הדין? (אם אפשר בקשה את המקורות)

תשובה:

בנות אלו שאינן נחשבות אחיותיך דינן ככל אשה זרה ואסור לך להתייחד עמן כפי כל הכללים הרגילים הנוהגים באשה זרה. כמו כן, כל מגע של חיבה אסור ביניכם ככל אשה זרה, ודין זה נוהג גם בילדה בת 3 שנים. לענין שמיעת קול זמר, אם השמיעה היא בכוונה תחילה כדי להנות מקולה, הדבר אסור כבר מגיל  6 או 7, אולם, אם יושבים יחד בסעודה והיא שרה, מותר לשמוע את קולה עד הגיעה לגיל 11. דיני נדה נאמרו בעיקר ביחס לבעל ואינם נוגעים כלפיך כלל. לפיכך, עליך לברר את האופנים בהם היחוד מותר [כגון כשיש בבית אנשים אחרים, או כשהדלת פתוחה וכו'], על דיני יחוד באתר ראה כאן. בהצלחה.

מקורות:

על האיסור להתייחד עמן, ראה ס' דברי סופרים פ"ט סעי' יא. על איסור נגיעה של חיבה בילדה קטנה, ראה כאן. על שמיעת קול זמר ראה כאן.