צלב שנעשה לנוי או כסמל

שלום הרב רציתי לדעת אם מותר לי לנשק את הסמל של הקבוצה ריאל מדריד אני שואל כי ממשך מעל הסמל יש צלב קטן

תשובה:

שלום רב.

מעיקר הדין, הואיל וסמל זה לא נעשה לשם עבודה זרה אלא לסימן וזכרון בעלמא, אין עליו דין עבודה זרה. אולם, נראה לי שדבר מכוער הוא עד למאוד להגיש אל הפה סמל כזה שדם יהודי נשפך מחמתו כמים, ומשמש באופנים אחרים כעבודה זרה שהיא מן העבירות החמורות ביותר והתורה מכנה אותה תועבה. מימי קדם, כל יהודי שהיה רואה סמל כזה על חזהו של כומר היה מיסב פניו ואומר "שקץ תשקצנו ותעב תתעבנו כי חרם הוא". כמו כן, דומני, שיהודי המבקש לנשק דבר מה לאות אהבה יוכל לבחור לו את ספר התורה ושאר תשמישי קדושה….

מקורות:

ראה שו"ת יחוה דעת ח"ג סי' סה.