הפעלת גן ילדים ללא רישיון הגורמת הפרעה של רעש

שלום רב,
בבית פרטי הגובל עם הבניין שלנו (מרחק של מטרים ספורים מחלוננו) פתחו גן ילדים ללא רישיון.
הגננת ובעלה זוג דתי והם שוכרים את הבית מבעל בית שאינו דתי.
בכל יום בין 10 ל 11 בבוקר הם מוציאים את הילדים לחצר שממש מתחת לחלון ביתנו והרעש גורם לנו (לנו ולהוריי הפנסיונרים הנמצאים בבית ברוב שעות היום) סבל רב.
כל השיחות שניהלנו עם הגננת ובעלה עלו בתוהו, הם מחייכים בנימוס וממשיכים בשלהם.
התלוננו כמה פעמים בעיריה והדברים בעיריה מתנהלים באיטיות.
שאלתי היא האם ההלכה תחייב אותם לסגור את הגן לאלתר?
האם יש טעם להזמין אותם לדין תורה?

תשובה:

שלום רב,

אני מתנצל על האיחור במתן התשובה,

הסיכוי להצליח בדין תורה אינו גבוה. אפשר להזמין אותם, אבל יש לדעת מראש שהולכים על הספק בלבד.

מקורות:

במקרה זה לא מדובר בשותפים בחצר, אלא בדיירי אותו רחוב. עיין בשו"ע חו"מ סי' קנו סעיף א מחלוקת המחבר והרמ"א אם בני המבוי יכולים לעכב מטעם ריבוי נכנסים ויוצאים. גם יש לדון אם גן נחשב כתינוקות של בית רבן (מסתבר שלא) שלכל הדעות לא ניתן לעכב, עיין שם סעיף ג.
אם ההורים היו חולים היה ניתן לעכב על פי המבואר ברמ"א שם סעיף ב לגבי קול הפטיש. ומסתבר שמטעם זה כל שכן יכול לעכב אפילו אם אינו שותף בחצר, שהרי מקור הנזק בקול הפטיש הוא בבית הפרטי ולא בחצר. אבל לא כל פנסיונר חייב להיות בגדר חולה.

הצטרף לדיון

תגובה 1

  1. מה שכתב הרב שגן אינו בגדר תינוקות של בית רבן, שאלתי את הגרי"י פישר זצ"ל ואמר לי שאם מלמדים שם פרשת שבוע נחשב כן, ואפילו בבניין משותף, וכך כתבתי בספרי משפט צדק שעבר עליו הגר"נ נוסבוים שליט"א