בירור יהדות וגיור לחומרא

בוקר טוב ושבוע מעולה!
בשל גילוי בעיות בחיפוש הרב שחיתן את הוריי בחול נאמר לי לעשות גיור לחומרא אשר קרה בהצלחה. רק שבסופו של התהליך נאמר לי ששמי לעלייה וכתובה ישתנה ל״בן אברהם״. כמוכן עד עכשיו עליתי לתורה כלוי.
תהליך בירור היהדות אצלי לא נפסק והתהליך הנ״ל נעשה על מנת שאוכל להתחתן בתאריך הקרוב שנקבע לפני שחלו הבעיות. ויתרה מכך לעולם לא היה ספק בזהותו של אבי.
השאלה היא הם אני אמשיך להיות לוי לעדת ישראל?
אשמח לתשובה מהירה!

תשובה:

שלום רב.

קשה לי מאד לענות לך בלי לדעת את הפרטים, אני מבין שיש פיקפוק ביהדותה של אמא שלך, וברור כי אם היא תתברר שאיננה יהודיה, הגיור אצלך הוא חיוני ביותר כפי שגם אתה מבין ולכן בודאי שאינך יכול לעלות כלוי.

אולם מאחר שבירור היהדות אצלך עדיין לא הסתיים, (ויתכן מאד גם שלעולם לא תוכל לדעת בבירור האם אמך יהודיה או לא), אז כמובן שגיור לחומרא יכול להיות מומלץ כפי שאכן עשית. אבל לגבי לעלות לתורה, לכאורה יש ללכת עפ"י עיקר הדין, ולצורך כך אנו צריכים לדעת יותר פרטים, האם ניתן לסמוך על החזקה שהוחזקת עד כה כיהודי, או לא.

הרבה הצלחה ומזל טוב