זמן תפילה במטוס

שאלה:

בטיסה מישראל לאמסטדרם ביום ראשון שיוצאת בשעה 5 אני מעונינת לדעת מתי הנץ ומתי להתפלל שחרית

תשובה:

זמני תפילה במטוס הוא כאשר על הארץ שמתחת המטוס הוא זמן הנץ החמה. במקרה שלא יודעים לחשב זאת, ניתן להוסיף מעט. אם תתפללי בשעה 6:30 או אפילו מעט מאוחר יותר זה בודאי בסדר.

מקורות:

אבן האזל (קריאת שמע פ"א הי"ט), שו"ת אג"מ או"ח ח"ג סי' צו, וכ"כ בשבות יצחק (ח"ז פ"א אות ג) בשם הגרי"ש אלישיב שליט"א, והגם שבתשובות והנהגות (ח"ד סי' כה) כתב שמתפללים מיד כשרואים את השמש מהמטוס, מכל מקום נ שאף לדבריו (בח"ה סי' פג) הולכים לפי הנראה הקרקע. וכידוע שבתפילה עדיף לאחר מעט כשעה או שתיים ולא להתפלל בזמן שיתכן שאינו זמן תפילה.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. זמן הנץ החמה הוא בשעה 7:14 לפי שעון ישראל.
    הזמן מחושב לפי הנץ בהרים בגובה 800 מטר מעל פני הים ובהנחה שהמטוס טס בדרך הקצרה ביותר ובמשך 5 שעות.