הפלה במקום חשש לעובר בעל מום

מי שנולד לו ילד חולה בתוך ביתו ר"ל ולפי הרופאים יש לו סיכוי של 15 20 אחוז דאם יולד ילד אחר שגם הוא יהי' כמותו ר"ל, וע"כ על פי מורה הוראה אשתו נוטל גלילות שלא תתעבר עוד, והשאלה הוא אם אעפ"כ נתעברה ואין שום אופן לידע אם העיבור יהי' חולה או לא עד כמה חדשים, אם מותר להפיל הילד לפני מ' יום

תשובה:

שלום רב.

אוכל רק להפנות אותך לכמה מקורות באופן כללי, ראה בשו"ת ציץ אליעזר (ח"ט סי' נא שער ג) שכתב להתיר קודם מ' יום בחשש מבוסס. אבל אני לא יודע מהו הגדר של חשש מבוסס. ובנשמת אברהם (ח"ד סי' תכה) הביא מהגרש"ז כשיש ודאות למחלה.

אין ספק שקודם מ' יום קל יותר כפי שאתם מבינים, מנגד, אין ספק שסתם אסור להפיל גם קודם ארבעים יום. לכן מאד קשה לקבוע כללים בענין, מן הראוי שיפנו לרב וישטחו בפניו את כל חשושתיהם.

הרבה הצלחה

הצטרף לדיון

תגובה 1