סוכה במסעדה כשיש גויים שנכנסים

שלום הרב. יש דין שגוי אסור לו להיות בסוכה מה הדין אם יש מסעדה ועשו סוכה ליהודים אבל יש גם גוים שבאים לאכול האם יש בזה בעיה ?
תודה רבה

תשובה:

שלום רב.

אם יש חשש שאותם יהודים יאכלו מחוץ לסוכה, בודאי שיש להכין עבורם סוכה גם אם יש חשש שגויים יכנסו לסוכה.

מקורות:

בספר פסקי תשובות (סי' תרלט אות ג' הערה 15) הביא בשם הש"ך על התורה ועוד כמה ספרים שאין להכניס גוי לסוכה משום שאז קדושת הסוכה הולכת. אלא אם כן הוא פוסל את הסוכה.

אולם צריך להבחין בין קדושת הסוכה, לבין מצוות סוכה. דבר ראשון יש להקפיד לקיים את המצווה כדבעי. ולכן, אם יש חשש שאותם יהודים יאכלו מחוץ לסוכה ודאי שיש לעשות סוכה גם אם יש חשש שיכנסו גויים ולא ניתן יהיה הוציאם משום דרכי שלום.

בהצלחה