מצאה 200 ש"ח על הרצפה ולא החזירה לילד שחיפש סכום זה

לפני בערך 4 שנים, שהייתי בכיתה ח' הלכתי ברחובות גאולה, ואז אמרו לי זוג בנות שנפל לי 200 ש'ח על הרצפה, ובאמת ובתמים הייתי בטוחה שזה שלי . ואז נכנסתי למכולת וקניתי דברים, וילד נכנס וששאל את האנשים האם ראו 200 ש'ח על הרצפה. והבנתי שזה שלו, מאוד התביישתי מכל האנשים שהיו שם, ועוד שיראו שקניתי עם הכסף דברים אז פחדתי שיחשבו שאני גנבת. אז פשוט שתקתי ויצאתי .. והשאלה שלי .. איך אחזיר את הכסף ? אני מתחבטת בשאלה הזאת מלא זמן.
אם זה נחוץ להזכיר, אני בת 16, ובלשון המעטה אני לא כ"כ עשירה, אין לי משכורת או עבודה, ו200 ש"ח זה סכום שהוא לא מצוי אצלי כ"כ הרבה.
אבקש מכבוד הרב לתת לי את פסק ההלכה בלי פשרות, ומודה על הזמן שהוקדש לקריאת השאלה .. גמר חתימה טובה

תשובה:

שלום רב,

גם אז היית רשאית לקחת את הכסף לעצמך, כל שכן שהיום את לא מחויבת להחזיר לאף אחד.

מקורות:

על פי ההלכה, המוצא כסף הרי זה שלו. עיין שו"ע חו"מ סי' רסב סעיף ו. העובדה שבאותה שעה ילד חיפש 200 ש"ח איננה הוכחה שהוא איבד כסף זה.

עם זאת, אדם שמשוכנע בעצמו שפלוני איבד את הכסף, ראוי שיחזיר לפנים משורת הדין, גם לאחר ייאוש, עיין שם סי' רנט סעיף ה. כל שכן, כאשר ילד קטן איבד שמסתמא אביו אינו יודע ולא התייאש.