חולה אפילפסיה ביום כיפורים

אני חולת אפילפסיה מזה בשנתיים , אני שותה כדורים פעמיים ביום ( בוקר וערב) . לפני כחודש בערך היה לי התקף אפילפטי עם איבוד הכרה . בנוסף לכך אני בהיריון בחודש שביעי .. מה הדין במקרה זה ? תודה רבה , חתימה טובה.

תשובה:

בדרך כלל לצום יש השפעה מיטיבה על פירכוסים ובעבר גם השתמשו בכך כדי להקל על פירכוסים קשים אצל ילדים ומתבגרים יש שימוש טיפולי בדיאטה קטוגנית אשר נועדה לחקות בגוף את המצב המטבולי של צום כדי להשתמש בכך לטיפול בפירכוסים קשים לכן בדרך כלל צום בודאי שלא אמור להרע את פירכוסים מאידך גיסא אם הצום עלול להכניס את האדם למצב נפשי קשה אשר עלול כשלעצמו להיות גורם לפירכוסים הייתי ממליץ לאדם כזה להמנע מלצום בשאלות כאלו חשוב לכל אדם להיות בקשר הדוק עם הנוירולוג אשר מטפל בו ומכיר היטב את סוג האפילפסיה שלו ולכן גם יוכל לייעץ לו בהקשר לכך בצורה האמינה והאינדיבידאלית ביותר.

את הכדורים אפשר לבלוע בכל מקרה  בצום, ואם יש צורך לשתות מעט מים בזמן בליעתם מותר לשתות מעט מים מרים.

שיהיה בהצלחה

וגמר חתימה טובה.

מקורות:

שבת שבתון עמוד פז.

הצטרף לדיון

2 תגובות

  1. היי אני חולה אפילפסיה ואני ראיתי עכשיו שיש צום שרק שותים מים ואם זה טוב לחולי אפילפסיה כן או לא זה חשוב לי התשובה כי אני רוצה לעשות את זה !?