הפעלת מאוורר ביום הכיפורים

קראתי באחד האתרים שאפשר להפעיל מאורר ביום הכיפורים ובתנאי שלא משנים את עוצמת ההפעלה ,רציתי לדעת אם זה נכון .

נפתלי

תשובה:

שלום רב.

אינני יודע מה קראת, אך בוודאי שאסור להדליק מאוורר בעיצומו של יום כיפור, כשם שאסור לעשות כל פעולה במכשיר חשמל ביום קדוש זה, אך ניתן להשאיר את המאוורר דלוק מערב יום כיפור שישאר דלוק במשך היום, ואז אין לשנות את מצבו במהלך היום.

גמר חתימה טובה.