חולה נפש ביום כיפור

בס"ד

אמא שלי כבר תקופה ארוכה נוטלת כדורים עקב סוג של 'חרדות' ומצב נפשי לא כל כך טוב,עקב כך היא צריכה לשתות הרבה מים כי הכדורים מייבשים לה הגרון,ואולי גם לאכול במידת הצורך,איך יודעים אם היא פטורה מהצום?

תשובה:

שלום רב.

אם יש חשש שמצבה הנפשי יתדרדר מותר לה לשתות מים ביום כיפור, אך שתשתה בשיעורים (פחות ממלוא לוגמיו כל 9 דקות). אך מבירור שעשיתי רוב סוגי הכדורים אינם מצריכים שתיה מרובה עם לקיחתם, אלא רק מעט כדי להקל על הבליעה. וכאשר שותים מים כדי לבלוע תרופה יש לפגום את המים כגון ליתן בהם כמה שקיות תה וכדו'.

צום קל וגמר חתימה טובה.

מקורות:

ר' שו"ת דבר יהושע חלק ב' סי' קלג.