מה יותר חשוב שבת או יום כיפור

לכבוד הרבנים שלום רב. השנה יום כיפור יוצא ביום שבת ורציתי לברר מה יותר חשוב שבת או יום כיפור? אשמח לתשובה בעניין. תודה רבה ושנה טובה.

תשובה:

שניהם ימים חשובים, יש בשבת ייחודיות שאין ביום כיפור, ויש ביום כיפור ייחודיות שאין בשבת. שבת חמדת כל הימים, קדושה יותר מיום כיפור, גם חילול שבת חמור יותר מחילול יום כיפור. שכן המחלל שבת נענש בסקילה אם יש עדים, ואילו המחלל יום כיפור חייב רק בכרת ואין חיוב מיתה בידי אדם. גם במניין העולם לתורה רואים את קדושת השבת, שביום חול עולים לתורה שלשה אנשים, בראש חודש וחול המועד עולים לתורה ארבע אנשים, בחגים שקדושים יותר עולים לתורה חמשה, ביום כיפור המקודש יותר עולים לתורה ששה, ואילו בשבת המקודשת ביותר עולים לתורה שבעה.

כמו כן, המחלל שבת נחשב כמומר לכל התורה כולה, ואילו המחלל יום כיפור אינו כמומר לכל התורה, וזה נוגע לגבי כמה וכמה דינים. לעומת זאת יום כיפור ייחודיותו בכפרה שהוא מביא לבית ישראל, והמחלל יום כיפור יש האומרים שאין יום כיפור מכפר עליו.

שנה טובה