לתרומות מתנות לאביונים לחץ כאן

מעלית לקשישה ביום כיפור

שלום רב,

סבתי, כהן סוזן, בת 87 שנים שתיבדל לחיים ארוכים, נוהגת מדי שנה ללכת לבית הכנסת בעיר מגוריה.
לצערי, סבתי נפלה ושברה את עצם האגן לפני כשנה. מאז הליכתה ויציבתה אינה כשהיתה. הליכה ממושכת או ירידה במדרגות היא קשה מנשוא עבורה ולעתים אינה אפשרית. היא משתמשת בהליכון כשהיא מתניידת מחוץ לבית.
סבתי מתגוררת בקומה שמינית.
שאלתי היא האם מותר לה להשתמש במעלית ביום כיפור עקב מצבה הרפואי על מנת ללכת לבית הכנסת.
תודה מקרב לב וגמר חתימה טובה,
ענבל

תשובה:

שלום רב.

אם מעלית זו אינה מעלית שבת אין להשתמש בה ביום כיפור כדי ללכת לבית כנסת. אם יש גוי שיכול להוביל אותה במעלית ביום כיפור במקרים מסויימים אפשר להתיר כמפורט כאן.

גמר חתימה טובה ורפואה שלמה