טלויזיה ביום כיפור

שלום רב,
רציתי לדעת אם אפשר להדליק את הטלויזיה לפני כניסת יום כיפור ולהשאירה פתוחה .

תודה, וגמר חתימה טובה,
ענבל

תשובה:

שלום רב.

אסור לצפות בטלויזיה ביום כיפור כלל, גם אם היא דולקת מלפני שבת, יום כיפור הוא יום קדוש ויש להשתדל ככל האפשר לעסוק בו בעיקר בתשובה ובמעשים טובים, ולעשות תכנית לשנה הבאה כיצד היא תראה טוב יותר לאלוקים, ובזכות כך הוא יכפר על עוונותינו ויתן לנו שנה טובה יותר.

ניתן לראות כאן באריכות מפני מה אין לצפות בטלויזיה הדלוקה מלפני שבת והוא הדין ליום כיפור.